Αριστείδου 1 & Ευριπίδου 2, 10559 Αθήνα

Επικοινωνία +30 210 9220944

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε την ανακοίνωση σχετικά με τη διενέργεια δημόσιας κλήρωσης για την επιλογή τακτικού και αναπληρωματικού μέλους της υπό συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής Αξιολόγησης της ΕΘΑΑΕ κατ΄ άρθρο 21 του ν. 4369/2016, ως τροποποιήθηκε και ισχύει δυνάμει του άρθρου 32 ν. 4735/2020.

Ανακοίνωση διενέργειας δημόσιας κλήρωσης

Η Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης αυτονόητα και απερίφραστα καταδικάζει τη νέα οργανωμένη επίθεση στον Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Δημήτρη Μπουραντώνη, η οποία πλήττει την δημοκρατική παράδοση του Ελληνικού Πανεπιστημίου και μας εκθέτει διεθνώς. Η διαφύλαξη της ελευθερίας της έκφρασης αλλά και του κύρους των Πανεπιστημίων μας και η προστασία της ακαδημαϊκής κοινότητας από έκνομες ενέργειες που στοχοποιούν μέλη της πρέπει να αποτελούν κοινούς στόχους. Η προχθεσινή επίθεση παραπέμπει σε φασιστικές πρακτικές, παρόμοιες με εκείνες που πρόσφατα καταδικάσθηκαν από σύσσωμο το πολιτικό φάσμα και από το σύνολο της κοινωνίας. Ως τέτοιες οφείλουμε να τις αντιμετωπίζουμε και να τις απορρίπτουμε, μέχρις ότου απαλλαγούν τα Πανεπιστήμια από αυτές. Ελπίζουμε να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα για την ποινική δίωξη των δραστών.

Ο Πρόεδρος

Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας

Επίδοση Ετήσιας Έκθεσης για την Ποιότητα της Ανώτατης Εκπαίδευσης 2019
Σήμερα, Τρίτη 6-10-2020, ο Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας υπέβαλε την Ετήσια Έκθεση για την Ποιότητα της Ανώτατης Εκπαίδευσης 2019 στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα και στον Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, κ. Γεώργιο Στύλιο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 7 του ν. 4653/20. Ακολούθως, η Έκθεση υπεβλήθη στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κα Νίκη Κεραμέως, τον Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Βασίλη Διγαλάκη και το Γενικό Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης, κ. Αποστόλη Δημητρόπουλο.

Η Ετήσια Έκθεση για την Ποιότητα της Ανώτατης Εκπαίδευσης καταγράφει την πορεία της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, σε σύγκριση με τα συστήματα Ανώτατης Εκπαίδευσης άλλων χωρών, και ιδιαίτερα των χωρών της Ευρώπης, στη διάρκεια του 2019. Παρουσιάζει, επίσης, τις δράσεις διασφάλισης ποιότητας που πραγματοποιήθηκαν από την ΕΘΑΑΕ (πρώην ΑΔΙΠ) κατά το προηγούμενο έτος, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας των δημόσιων Πανεπιστημίων της χώρας μας. Η Έκθεση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της ΕΘΑΑΕ (Κείμενο Έκθεσης 2019).
 
Η Έκθεση θα παρουσιαστεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων στο αμέσως επόμενο διάστημα.
 
 

View the embedded image gallery online at:
http://www.ethaae.gr/el/nea/anakoinoseis#sigProId637e4761b2

 

Την Πέμπτη 18-06-2020, ο Πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ, Καθ. Περικλής Α. Μήτκας επισκέφθηκε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας όπου συναντήθηκε με τον Πρύτανη, καθηγητή Θεόδωρο Θεοδουλίδη, και τους Αντιπρυτάνεις καθ. Νίκο Σαριαννίδη, Πρόεδρο της ΜΟΔΙΠ, καθ. Άννα Σπύρτου και καθ. Γεώργιο Ιορδανίδη. Ο Πρύτανης παρουσίασε τους κεντρικούς άξονες του στρατηγικού σχεδιασμού του Ιδρύματος και τα χαρακτηριστικά του μέσα από τους δείκτες ποιότητας και έρευνας, αλλά και τον σημαίνοντα ρόλο του Πανεπιστημίου στη μετάβαση της περιοχής στη μεταλιγνιτική εποχή. Ο Πρόεδρος της ΜΟΔΙΠ παρουσίασε τις διαδικασίες και τα μέτρα που έχει λάβει το Πανεπιστήμιο για την εξ αποστάσεως διδασκαλία και τις εξετάσεις του τρέχοντος εξαμήνου. Ο κ. Μήτκας με τη συνοδεία των Πρυτανικών Αρχών μετέβη στην ανεγειρόμενη Πανεπιστημιούπολη στη Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας της πόλης της Κοζάνης, ξεναγήθηκε στους χώρους της και ενημερώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες για την πορεία των έργων.

20200619 100937

IMG 20200618 143032 resized