Επικοινωνία +30 210 9220944
Ο Περικλής Μήτκας γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Φλώρινα. Έλαβε το Δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού με άριστα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 1985 και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Syracuse University των ΗΠΑ, από όπου έλαβε Μάστερ και διδακτορικό στη Μηχανική Υπολογιστών το 1987 και το 1990, αντίστοιχα.
Από το 1990 ως το 2000 εργάστηκε ως Επίκουρος και στη συνέχεια Αναπληρωτής Καθηγητής στο Colorado State University των ΗΠΑ, όπου, μεταξύ άλλων, ίδρυσε και διηύθυνε το Εργαστήριο Οπτικών Υπολογιστών και διεξήγαγε έρευνα στο Ερευνητικό Κέντρο Οπτοηλεκτρονικών Συστημάτων.
Από το 1999 υπηρετεί ως Αναπληρωτής και από το 2006 ως Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ. Χρημάτισε Αναπληρωτής Πρόεδρος (2001-05) και Πρόεδρος (2011-13) του Τμήματος, ενώ από το 2005 μέχρι το 2020 ήταν Διευθυντής του Εργαστηρίου Επεξεργασίας Πληροφορίας και Υπολογισμών.
Από τον Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι τον Αύγουστο του 2019 διετέλεσε Πρύτανης του ΑΠΘ, σε μια δύσκολη περίοδο για το Δημόσιο Πανεπιστήμιο. Βασική επιδίωξή του ήταν η ενίσχυση των διεθνών προγραμμάτων και συνεργασιών του Αριστοτελείου. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ένωσης Βαλκανικών Πανεπιστημίων (2018-19) και Πρόεδρος του Δικτύου Πανεπιστημίων των Παρευξεινίων Χωρών (2018-20).
Από το 2001 έως το 2014, συνεργάστηκε ερευνητικά με το Ινστιτούτο Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΙΠΤΗΛ) του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ) και χρημάτισε Αναπληρωτής Διευθυντής του για 7 χρόνια. Χρημάτισε Μέλος (2006-10) και Πρόεδρος (2009-10) της προσωρινής Γενικής Συνέλευσης του νεοσύστατου τότε Τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στην Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας.
Τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του κ. Μήτκα περιλαμβάνουν βάσεις δεδομένων και γνώσης, εξόρυξη δεδομένων και μηχανική μάθηση, πράκτορες λογισμικού, και ανάπτυξη ευφυών συστημάτων για περιβαλλοντικές και βιολογικές εφαρμογές. Το ερευνητικό/συγγραφικό του έργο περιλαμβάνει ένα βιβλίο και πάνω από 320 επιστημονικές δημοσιεύσεις και ανακοινώσεις σε διεθνή συνέδρια.
Ο κ. Μήτκας έχει συντονίσει πλειάδα ανταγωνιστικών ερευνητικών έργων στην Ελλάδα και στις ΗΠΑ. Υπό την επίβλεψή του έχουν ολοκληρωθεί 16 διδακτορικές διατριβές, 19 M.Sc. theses και 135 διπλωματικές εργασίες.
Έχει χρηματίσει Επισκέπτης Καθηγητής με εκπαιδευτική άδεια στο Vrije University των Βρυξελλών (1996-97) και στο University of Pennsylvania των ΗΠΑ (2019-20). Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά που είναι μεταπτυχιακοί φοιτητές.
Γέννηση στην Αθήνα (1950). Σπουδές και δίπλωμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας στη Φιλοσοφική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (1968-1973, υπότροφος του ΙΚΥ, αριστούχος απόφοιτος). Μεταπτυχιακές σπουδές και διδακτορικό Αρχαίας Ιστορίας με υποτροφίες του Σταθατείου Κληροδοτήματος και του γερμανικού κράτους στο Παν/μιο του Marburg (1973-1979). Συμβασιούχος έργου για το θέμα της Παγκόσμιας Ιστορίας της UNESCO στην Ακαδημία Αθηνών (1980-1981), ερευνητής του Κέντρου Ερεύνης της Αρχαιότητος της Ακαδημίας Αθηνών (1982-1985), πρώτος εκλεγμένος Δ/τής του ίδιου Κέντρου (1985-1989). Αναπληρωτής Καθηγητής της Αρχαίας Ιστορίας στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του ΕΚΠΑ (1989-2000), καθηγητής (2000-2018). Μέλος του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΙΕ (1990-1993). Δ/τής επί σειρά ετών του Ιστορικού Σπουδαστηρίου στο Τμήμα Ιστορίας- Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ, Αναπληρωτής Πρόεδρος του ίδιου Τμήματος (2003-2005) και Πρόεδρός του σε δύο θητείες: 2005-2007 και 2009-11. Πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων του ΕΚΠΑ (2007-2010). Αν. Πρόεδρος της Επιτροπής του Σαριπολείου Κληροδοτήματος (2007-2018). Αναπληρωτής Πρύτανη του ΕΚΠΑ για τα ακαδημαϊκά θέματα και τις διεθνείς σχέσεις (2014-2018). Ομότιμος Καθηγητής της Αρχαίας Ιστορίας και Σύμβουλος της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ επί Ακαδημαϊκών Θεμάτων και Διεθνών Σχέσεων με απόφαση Συγκλήτου (2018-).
Επισκέπτης καθηγητής Π/μίου Κρήτης (εαρ. Εξ. 1995), Visiting Professor of the British Academy (Φεβρουάριος 1996), Visiting member of the Institute for Advanced Study/Princeton (1996/7), Επισκέπτης καθηγητής Παν/μίου Κύπρου (Φεβρουάριος 2007), Επισκέπτης ερευνητής του Ινστιτούτου Αρχαίας Ιστορίας του Παν/μίου της Κολωνίας με επιχορήγηση της Thyssen-Stiftung (Μάρτης-Ιούνιος 2012), Korrespondierendes Mitglied des Deutschen Archäologischen Instituts κ.ά. Μέλος των εκδοτικών επιτροπών των περιοδικών: Αρχαιογνωσία, Mediterraneo Antico, Classica et Mediaevalia, Pharos, και της σειράς αρχαιοϊστορικών μελετών HABES (Heidelberger Althistorische Beiträge und Epigraphische Studien).
Επιστημονικά ενδιαφέροντα: Ελληνιστική και Ρωμαϊκή Ιστορία. Θεματικά επίκεντρα: Πολιτική και θεσμική ιστορία του ελληνιστικού κόσμου, ιστορία των θεσμών του ρωμαϊκού κράτους (ρεπουμπλικανική και αυτοκρατορική περίοδος), θεσμική και κοινωνική εξέλιξη των νησιών του Αν. Αιγαίου στη ρωμαϊκή περίοδο, λατρεία των ηγεμόνων στον αρχαίο κόσμο, νεότερη ιστοριογραφία για την ελληνορωμαϊκή αρχαιότητα.
Μονογραφίες: Das hellenistische Makedonien und die Ägäis (München 1982). Θεία δωρεά. Μελέτες πάνω στην πολιτική της δυναστείας των Σεβήρων και την Constitutio Antoniniana (Αθήνα 1989∙ δεύτερη, γερμανική έκδοση: Βιέννη 2007). Kos between Hellenism and Rome (Philadelphia 2000). Οι τρόφιμοι της λύκαινας. Συνοπτική ιστορία των Ρωμαίων και της πολιτείας τους από την ίδρυση της Ρώμης έως και την εποχή του Διοκλητιανού (753 π. Χ. -305 μ. Χ.), Αθήνα (ΜΙΕΤ) 2017. Υπεύθυνος συντονιστής (και εν μέρει συγγραφέας) των κεφαλαίων περί Αφηρωισμού και Αποθεώσεως στο έργο: Thesaurus Cultus et Rituum Antiquorum (ThesCRA), vol. II, 2004.
Επιμελητής ή συνεπιμελητής έκδοσης δέκα τριών επιστημονικών τόμων, συγγραφέας πολλών άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά και πρακτικά συνεδρίων, συμμετοχή σε διάφορα επιστημονικά προγράμματα πάνω σε θέματα Aρχαίας Ιστορίας.
Επίτιμος δημότης Δράμας.
Η Ζωή Λυγερού είναι Καθηγήτρια Βιολογίας στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και Διευθύντρια Σπουδών του Διατμηματικού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών «Πληροφορική Επιστημών Ζωής». Έλαβε πτυχίο Βιολογίας από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και Διδακτορικό στη Βιολογία από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης, για την έρευνά της στο Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας (EMBL). Κατείχε θέσεις μεταδιδακτορικού ερευνητή στο EMBL και στο Imperial Cancer Research Fund στο Λονδίνο. Έχει λάβει σημαντικές χρηματοδοτήσεις από εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς, όπως τον Οργανισμό Human Frontiers Science Program, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Μοριακής Βιολογίας (EMBO) και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας. Συμμετέχει σε εκπαιδευτικά και ερευνητικά εθνικά και ευρωπαϊκά δίκτυα, όπως το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Marie Curie Initial Training Network SYNTRAIN. Στην ερευνητική της ομάδα συμμετέχουν νέοι ερευνητές, πολλοί από τους οποίους συνεχίζουν επιτυχημένες καριέρες διεθνώς. Η έρευνά της, στη Βιολογία του Καρκίνου, χαίρει διεθνούς αναγνώρισης (4500 αναφορές, h index 33). Είναι Επιστημονική Υπεύθυνη του Κέντρου Λειτουργικής Μικροσκοπίας της Ιατρικής Πατρών και έχει συμβάλει στη μεταφορά τεχνογνωσίας και στην ανάπτυξη υποδομών έρευνας στην Ελλάδα. Συντονίζει πανεπιστημιακά μαθήματα που εισάγουν διεπιστημονικές/καινοτόμες προσεγγίσεις και έχει οργανώσει πολλά επιστημονικά συνέδρια και πρακτικές εκπαιδεύσεις. Είναι κριτής για σημαντικούς διεθνείς χρηματοδοτικούς οργανισμούς και επιστημονικά περιοδικά. Έχει συμμετάσχει σε πανεπιστημιακές, εθνικές και διεθνείς επιτροπές, ήταν μέλος της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Πατρών και διατελεί Πρόεδρος της Επιτροπής Συνεδρίων και Εκπαιδεύσεων του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας. Εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Mission Cancer. Έχει επιλεγεί ως SET-Routes University Ambassador, EMBO Young Investigator και Μέλος του Eυρωπαϊκού Οργανισμού Μοριακής Βιολογίας.
Ο Γεώργιος – Ιωάννης Νυχάς έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα (Ph.D.) από το Πανεπιστήμιο του Bath (UK). Από το 1994, είναι Καθηγητής Μικροβιολογίας Τροφίμων στο Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων & Διατροφής του Ανθρώπου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΓΠΑ).
Υπηρέτησε ως Κοσμήτορας των Σχολών «Βιοτεχνολογία, Τρόφιμα και Ανάπτυξη» (2017-2019) και «Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής» (2019- Απρίλιος 2020).
Τα τελευταία 25 χρόνια, έχει διατελέσει Επιστημονικός Υπεύθυνος σε πέντε (5) και έχει συμμετάσχει ως επιστημονικός εταίρος σε περισσότερα από τριάντα (30) έργα της ΕΕ, αποφέροντας στο ΓΠΑ προϋπολογισμό > 10 εκατ. €. Μέσω αυτών των έργων, η ερευνητική ομάδα του καθηγητή Νυχά έχει αποκτήσει εκτεταμένη εμπειρία στα ακόλουθα αντικείμενα: (α) ποσοτικοποίηση της μικροβιακής συμπεριφοράς σε όλη την τροφική αλυσίδα για την αξιόπιστη εκτίμηση της ασφάλειας των τροφίμων, (β) εφαρμογή διεργασιών αναλυτικής τεχνολογίας (Process Analytical Technology) και του «Διαδικτύου των Πραγμάτων» (Internet of Things) στη βιομηχανία τροφίμων με την εισαγωγή και χρήση αισθητήρων, (γ) αξιολόγηση της αλλοίωσης των τροφίμων μέσω μη καταστροφικών / επεμβατικών προσεγγίσεων με παράλληλη εξόρυξη δεδομένων και προσεγγίσεις μηχανικής μάθησης, και (δ) συμπεριφορά / φυσιολογία (αίσθηση απαρτίας, βιοϋμένια κ.λπ.) παθογόνων και αλλοιωγόνων μικροοργανισμών υπό συνθήκες καταπόνησης.
Μέχρι στιγμής έχει δημοσιεύσει 269 επιστημονικά άρθρα (Scopus) με > 13100 παραπομπές και δείκτη h = 66.
Υπηρέτησε ως συμπρόεδρος (2008-2010) στην Ομάδα Επαγγελματικής Ανάπτυξης «Μικροβιακή Μοντελοποίηση και Ανάλυση Κινδύνου» της Διεθνούς Επιστημονικής Εταιρείας για την Ασφάλεια των Τροφίμων (IAFP), μέλος της επιτροπής βιολογικών κινδύνων και του Συμβουλευτικού forum της Ευρωπαϊκής Αρχής για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA, 2003-2007), εξωτερικός εμπειρογνώμονας προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (2005-2007), Πρόεδρος του Ελληνικού Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ, 2010-2011) και μέλος του ERWG της EFSA (2012-2015).
Σήμερα είναι: (i) Πρόεδρος της ομάδας εργασίας για την ασφάλεια των τροφίμων της Ευρωπαϊκής Τεχνολογικής Πλατφόρμας “Food for Life”, (ii) μεταξύ των επιστημονικών συμβούλων σχετικά με την αξιολόγηση κινδύνου της ΓΔ SANCO, και (iii) μέλος της Ελληνικής Γεωργικής Ακαδημίας.
Έχει καταχωρηθεί μεταξύ: (i) των επιστημόνων με τις περισσότερες αναφορές από την Ελλάδα, (ii) ερευνητών με την υψηλότερη απήχηση (0,1%) (Πηγή: Clarivate Analytics), (iii) 1% των ερευνητών με τον υψηλότερο αριθμό αναφορών (PLoS Biol. 17 (8): e3000384).
Η Αριάδνη Στογιαννίδου είναι απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής Α.Π.Θ. (Τμήμα Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας), κάτοχος Πτυχίου Master of Arts στην Ψυχολογία και Πτυχίου Doctor of Philosophy (Clinical and School Psychology), από το Hofstra University, New York.
Είναι Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Διδάσκει στο Α.Π.Θ από το 1988. Από το 1987 έως το 1990, εργάσθηκε στο Κέντρο Ψυχικής Υγιεινής (νυν ΕΚΕΨΥΕ). Από το 1986 έως το 2000, ασκούσε ιδιωτικά το επάγγελμα της κλινικής και σχολικής ψυχολόγου, και έχει εργασθεί επίσης στο χώρο της έρευνας αγοράς (Υπεύθυνη Ποιοτικών Ερευνών της ICAP GALLUP) και της αξιολόγησης προσωπικού.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στην ψυχολογική διάγνωση και αξιολόγηση καθώς και σε παρεμβάσεις για παιδιά, οικογένειες και ευάλωτες ομάδες. Είναι συν-συγγραφέας δυο βιβλίων και έχει δημοσιεύσει περίπου 85 εργασίες σε ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά και έχει συμμετάσχει με ανακοινώσεις σε περισσότερα από 100 διεθνή και ελληνικά συνέδρια.
Διετέλεσε επιστημονικώς υπεύθυνη της στάθμισης για τον ελληνικό πληθυσμό των κλιμάκων Wechsler, οι οποίες αποτελούν τις πλέον χρησιμοποιούμενες κλίμακες εκτίμησης νοημοσύνης παγκόσμια. Η κλίμακα των ενηλίκων σταθμίστηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα [(2014). WAIS-IV Gr Εγχειρίδιο Χορήγησης και Βαθμολόγησης. Έκδοση Ελληνικής Στάθμισης.Αθήνα:ΜΟΤΙΒΟ], ενώ η αντίστοιχη των παιδιών ήταν η δεύτερη στάθμιση που πραγματοποιήθηκε μετά από 20 έτη [(2017).WISC-V Gr Εγχειρίδιο Χορήγησης και Βαθμολόγησης. Έκδοση Ελληνικής Στάθμισης.Αθήνα:ΜΟΤΙΒΟ].
Είναι μέλος ελληνικών και διεθνών επιστημονικών οργανισμών και έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων και της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας, σε διάφορες θέσεις. Υπήρξε τακτικό μέλος της Επιτροπής Ψυχολόγων του ΚΕΣΥ του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας και διετέλεσε (2001-2016) μέλος της Εθνικής Επιτροπής Ψυχολογίας για την Απονομή του πιστοποιητικού EuroPsy της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ψυχολόγων. Αποτελεί ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής Ενηλίκων (ΕΣΥΟΜ).
Το 2013–2017 υπηρέτησε (μετά από εκλογή) ως διευθύντρια σύνταξης του επιστημονικού περιοδικού ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ (APA listed) της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρείας.
Το 2015-2019 υπηρέτησε ως Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών θεμάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της διετέλεσε επιστημονικώς υπεύθυνη και ενεργά συμμετέχουσα σε πλήθος έργων που σχετίζονται με τον ελληνικό και διεθνή χώρο της ανώτατης Εκπαίδευσης. Ως πρόεδρος της ΜΟΔΙΠ του ΑΠΘ, διετέλεσε Πρόεδρος Επιτροπής Εξωτερικής Αξιολόγησης ΑΠΘ υπό την ευθύνη της ΑΔΙΠ ( 29.11-5.12.2015). Το ΑΠΘ έλαβε «Worthy of merit» ως, επίσης, και Πρόεδρος της επιτροπής ΑΠΘ για την Πιστοποίηση του Εσωτερικού Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας του Ιδρύματος (Ιούλιος 2019). Το ΑΠΘ είναι πλήρως πιστοποιημένο (fully compliant).
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΣΑΜΑΚΗ ΣΠΟΥΔΕΣ – ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ. Πτυχίο Φυσικής από το Φυσικό Τμήμα του ΕΚΠΑ το 1976. Υποτροφία (1976-1980) από το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» για εκπόνηση διδακτορικής διατριβής μετά από επιτυχή παρακολούθηση μεταπτυχιακών μαθημάτων. Η διδακτορική του διατριβή πραγματεύεται Υλικά και Δομές Μικροηλεκτρονικής Τεχνολογίας. Το 1983 έλαβε το Διδακτορικό Δίπλωμα στη Φυσική από το Τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ. Την περίοδο 1984-1989 εργάστηκε ως καθηγητής στο ΤΕΙ Πειραιά . Την περίοδο 1989-1991 εργάσθηκε ως ερευνητής στο Ινστιτούτο Μικροηλεκτρονικής του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος». Το 1991 εκλέγεται Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΕΜΠ. Το 1997 εκλέγεται Αναπληρωτής Καθηγητής στο ίδιο Τμημα Το 2002 εκλέγεται Καθηγητής . ΔΙΔΑΚΤΙΚΟ ΕΡΓΟ Το διδακτικό έργο του κ.Τσαμάκη συνοψίζεται ως εξής: Διδασκαλία 5 προπτυχιακών μαθημάτων και 4 μεταπτυχιακών. Επίβλεψη 10 διδακτορικών διατριβών, 25 διπλωματικών εργασιών και μεταπτυχιακών (ΔΠΜΣ) εργασιών. Σημαντική ήταν η συμβολή του στην θεσμοθέτηση και λειτουργία του ΔΠΜΣ « Μικροσυστήματα και Νανοδιατάξεις». Συγγραφή 3 διδακτικών συγγραμμάτων και 3 εργαστηριακών εγχειριδίων και μετάφραση του βιβλίου: Αρχές Ηλεκτρονικών Υλικών και Διατάξεων, S.O.Kasap. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ Ο κ.Τσαμάκης έχει άνω των 60 δημοσιεύσεων, σε διεθνή περιοδικά με 700 αναφορές σύμφωνα με την βάση Scopus με h factor 16. Συμμετείχε σε ερευνητικά έργα ως ερευνητής του Ινστιτούτου Μικροηλεκτρονικής του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος». Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως μέλος ΔΕΠ της ΣΗΜΜΥ συμμετείχε ως Επιστημονικός Υπεύθυνος ή κύριος ερευνητής σε ερευνητικά προγράμματα Εθνικά και Ευρωπαϊκά. Θεσμοθέτησε και οργάνωσε το Εργαστήριο «Ηλεκτρονικών Υλικών και Νανοηλεκτρονικών Διατάξεων» με εγκατάσταση και λειτουργία εργαστηριακού εξοπλισμού υψηλής στάθμης για ανάπτυξη της έρευνας στην περιοχή της Μίκρο και Νανοηλεκτρονικής και υποστήριξη της εκπαίδευσης. Είναι κριτής σε πολλά επιστημονικά περιοδικά και ερευνητικά προγράμματα. Οι ερευνητικές του δραστηριότητες εκτείνονται κυρίως στις εξής περιοχές: Υλικά και Διατάξεις Μικροηλεκτρονικής - Κατασκευή και Χαρακτηρισμός, Ολοκληρωμένοι Αισθητήρες Αερίων, Νανοηλεκτρονικές Δομές με Εφαρμογές σε Μνήμες. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΕΡΓΟ Ανέπτυξε σημαντική διοικητική δραστηριότητα που αποτυπώνεται ενδεικτικά ως εξής: 1997 και 2003 : Εκπρόσωπος του ΔΕΠ –ΣΗΜΜΥ στη Σύγκλητο του ΕΜΠ. 2004 – 2010 : Μέλος της Επιτροπής Ερευνών ΕΜΠ. 2010 – 2014 : Ιδρυματικός υπεύθυνος του ΕΣΠΑ e-EMΠ 2000 – 2016 : Υπεύθυνος ή και μέλος πολλών Συγκλητικών και Ιδρυματικών Επιτροπών. 2004 - 2016 : Διευθυντής του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικών Υλικών και Νανοηλεκτρονικών Διατάξεων. 2004 - 2006 και 2011 – 2013 : Διευθυντής του Τομέα Ηλεκτρομαγνητικών Εφαρμογών, Ηλεκτροοπτικής και Ηλεκτρονικών Υλικών της Σχολής ΗΜΜΥ . 2006 - 2008 : Πρόεδρος της Σχολής ΗΜΜΥ . 2008 - 2010 : Πρόεδρος της Σχολής ΗΜΜΥ. 2013 - 2016 : Κοσμήτορας της Σχολής ΗΜΜΥ Στο πλαίσιο της θητείας του στη Διοίκηση της ΣΗΜΜΥ ο κ.Τσαμάκης πρωτοστάτησε στην αναβάθμιση των εκπαιδευτικών και διοικητικών λειτουργιών της Σχολής. Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε, μεταξύ άλλων, στην ποιότητα των σπουδών, με κορυφαίες δράσεις την εξωτερική αξιολόγηση και την αναμόρφωση του προπτυχιακού προγράμματος σπουδών. Την περίοδο 2016-2018 διετέλεσε Πρόεδρος της Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ). Κατά τη διάρκεια της θητείας του είχε σημαντική συμβολή στην εξυγίανση και ανάπτυξη της αγοράς τηλεπικοινωνιών. Την 20η/01/2020 με απόφαση της Συγκλήτου του ΕΜΠ, ο κ.Τσαμάκης ανακηρύχθηκε Ομότιμος Καθηγητής του ΕΜΠ για την προσφορά του στο Ίδρυμα.
Εισάχθηκε πρώτη σε σειρά επιτυχίας και αποφοίτησε πρώτη από τη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Απέκτησε τον τίτλο της διδάκτορα Νομικής σε ηλικία 25 ετών. Διορίστηκε σε θέση λέκτορα Αστικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ το 1999 και είναι Καθηγήτρια πρώτης βαθμίδας από το Μάρτιο του 2013. Τα κυριότερα επιστημονικά πεδία συγγραφικής και ερευνητικής της δραστηριότητας είναι το Ιατρικό δίκαιο και η επαγγελματική ευθύνη, το δίκαιο της αποζημίωσης, η προστασία της προσωπικότητας, η βιοηθική, η ιατρικά υποβοηθούμενη αναπαραγωγή και το Οικογενειακό δίκαιο (με έμφαση στη συγγένεια και στην υιοθεσία), τα οποία επίσης διδάσκει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Επίσης διδάσκει επί πολλά χρόνια Εμπράγματο δίκαιο, Γενικές Αρχές του Αστικού δικαίου και Δίκαιο της Δικαιοπραξίας. Έχει 93 δημοσιεύσεις (μονογραφίες, εκτεταμένες συμμετοχές σε συλλογικά έργα, μελέτες, βιβλιοκρισίες, γνωμοδοτήσεις, παρατηρήσεις στη νομολογία) με περισσότερες από 1.000 ετεροαναφορές και περισσότερες από 100 συμμετοχές σε συνέδρια και άλλες επιστημονικές εκδηλώσεις νομικού και διεπιστημονικού χαρακτήρα. Διδάσκει τακτικά σε επιμορφωτικά σεμινάρια της Εθνικής Σχολής Δικαστών και σε σεμινάρια άλλων φορέων ιδίως για το Ιατρικό δίκαιο. Έχει λάβει μέρος σε 8 νομοπαρασκευαστικές επιτροπές στην Ελλάδα, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Υπήρξε αναπληρωματικό μέλος του Δ.Σ. του ΔΟΑΤΑΠ και μέλος της Νομικής Επιτροπής του ΑΠΘ, Διευθύντρια Τομέα και μέλος του ΔΣ της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ. Είναι Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής και αναπληρωματικό μέλος του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου για τη διετία 2020-2022. Μετέχει στη συσταθείσα τον Απρίλιο του 2020 νομοπαρασκευαστική επιτροπή του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την αναμόρφωση του Οικογενειακού δικαίου. Είναι μέλος της Κοσμητείας της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, ιδρυτικό μέλος και Γενική Γραμματέας της Ένωσης Αστικολόγων, ιδρυτικό μέλος και μέλος του ΔΣ της Εταιρίας Οικογενειακού δικαίου, ιδρυτικό μέλος του Εργαστηρίου Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής του ΑΠΘ και ιδρυτικό μέλος του Ομίλου Μελέτης Ιατρικού Δικαίου και Βιοηθικής. Μέλος επιστημονικών επιτροπών τεσσάρων περιοδικών (Χρονικά Ιδιωτικού Δικαίου, Εφαρμογές Αστικού Δικαίου και Πολιτικής Δικονομίας, ΒΙΟ-ΗΘΙΚΑ, ΒΙΟ-ΝΟΜΙΚΑ). Δικηγόρος στον Άρειο Πάγο, μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης· ασκεί σχεδόν αποκλειστικά συμβουλευτική δικηγορία. Γνωρίζει άριστα Γαλλικά και Αγγλικά και πολύ καλά Ισπανικά και Γερμανικά.
Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα Ιωάννη Χάλαρη
Καθηγητή Τμήματος Πληροφορικής & Υπολογιστών Παν. Δυτ. Αττικής
Ο κος Ιωάννης Χάλαρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1953, είναι παντρεμένος με την ιατρό Ελένη Μπαραδάκη-Χάλαρη και έχουν τρία παιδιά και 3 εγγόνια.
Απέκτησε Πτυχίο Φυσικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1975 και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Πληροφορικής του Τεχνικού Πανεπιστημίου Δυτικού Βερολίνου. Το 1983 απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα (Dr.Ing) στο TU-Berlin – Institut AEDV με εξειδίκευση στην τεχνολογία λογισμικού. Στη συνέχεια υπηρέτησε για 4 χρόνια στην Υπηρεσία Ανάπτυξης Πληροφορικής του Υπουργείου Προεδρίας της Κυβέρνησης ως Υπάλληλος Ειδικών Θέσεων & Αναπλ. Προιστάμενος και από το 1989 μέχρι σήμερα ασκεί εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο στο ΤΕΙ Αθήνας. Το γνωστικό του αντικείμενο βρίσκεται στις μεθοδολογίες ανάπτυξης και διαχείρισης Πληροφοριακών Συστημάτων, στα εργαλεία Τεχνολογίας Λογισμικού & business modeling, σε εφαρμογές της Πληροφορικής στο χώρο της Δημόσιας Διοίκησης και της Εκπαίδευσης και στα συστήματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.
Έχει συμμετοχή στην ανάπτυξη ή αξιολόγηση Πληροφοριακών Συστημάτων και στη Διασφάλιση Ποιότητας των, στην αξιοποίηση Business modeling & strategic management εργαλείων για την αποτύπωση/βελτιστοποίηση διαδικασιών και διαχείρισης στρατηγικών, ασκώντας τα παρακάτω καθήκοντα:
Δεκ. 1987 - Σεπ. 1989: Μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΜΟΠ – Πληροφορικής
Σεπ. 1992 έως Ιαν. 1995: Προϊστάμενος Τμήματος Πληροφορικής ΤΕΙ Αθήνας.
Δεκ. 1994 έως Δεκ. 1996: Γενικός Γραμματέας στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης.
Ιαν. 1994 έως Ιαν., 1995: Μέλος του Δ.Σ του ΚΗΥΚΥ (Μηχ. Κέντρο Υπ. Υγείας & Πρόνοιας)
Μάρ. 2001 έως Μάρ. 2004: Μέλος του Δ.Σ της ΚτΠ ΑΕ
1.9.08 έως 30.9.13: Αντιπρόεδρος ΤΕΙ Αθήνας & Πρόεδρος ΜΟ.ΔΙ.Π
21.3.10 έως 2.6.15: Μέλος Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΙ Ιονίων Νήσων
16.9.10 έως 15.9.11: Μέλος Γνωμοδοτικού Τεχνικού Συμβουλίου, Υπ. Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, (Εγκρίσεις Υλοποίησης μεγάλων έργων Τεχνολογιών Πληροφορικής & Επικοινωνιών)
1.12.09 έως 15.3.12: Επιστημονικός Συνεργάτης Υπουργού Παιδείας για θέματα ΤΕΙ
3.6.15 έως 30.8.18: Αντιπρόεδρος ΤΕΙ Ιονίων Νήσων & Πρόεδρος ΜΟ.ΔΙ.Π
Τα τελευταία χρόνια το ερευνητικό του έργο, λόγω της άσκησης των καθηκόντων του σε λειτουργικές μονάδες διασφάλισης ποιότητας και άσκησης Διοίκησης, προσανατολίστηκε στη μοντελοποίηση και βελτιστοποίηση διαδικασιών, σε μοντέλα Ωριμότητας Διαδικασιών, σε πιστοποιήσεις αλλά και στη Διαχείριση Στρατηγικής των Οργανισμών με ειδικά εργαλεία λογισμικού (business modeling & strategic management).
Οικονομολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής με αντικείμενο «Οικονομική Πολιτική και Ανταγωνιστικότητα» στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Κατέχει MBA focus in Tourism Management και Διδακτορικό Δίπλωμα με ειδίκευση σε ζητήματα Οικονομικής Πολιτικής Υπήρξε μέλος του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου του Wilfried Martens Centre for European Studies. Έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό διεθνών συνεδρίων και έχει δημοσιεύσει πληθώρα εργασιών σε επιστημονικά ξενόγλωσσα περιοδικά και συλλογικούς τόμους με ζητήματα ONE, Οικονομική Κρίση , Κρίση διακυβέρνησης στην Ευρωζώνη , Άμεσες ξένες επενδύσεις.
Διαθέτει πολυετή εμπειρία, συμμετοχή σε περισσότερα από 120 έργα , στη διοίκηση έργων και στην παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα για την τεχνική και διοικητική διαχείριση και παρακολούθηση αναπτυξιακών έργων και ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων. Διαθέτει πολύχρονη γνώση και εμπειρία στην οργάνωση και διοίκηση ομάδων έργου. Η εξειδίκευσή του καλύπτει τις ακόλουθες επιστημονικές περιοχές:
Διαθέτει ειδική εμπειρία σε :
Στο παρελθόν έχει εργαστεί στον ιδιωτικό τομέα σε διευθυντικές θέσεις
Η Ευαγγελία Αθανασιάδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Βόλο, όπου και αποφοίτησε από το 2ο Γενικό Λύκειο Βόλου το 2021. Από τότε είναι προπτυχιακή φοιτήτρια του τμήματος Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Αποτελεί μέλος του IEEE Student Branch του τμήματός της, και συγκεκριμένα των ομάδων Hardware/IoT – Machine Learning και Bioinformatics, απ΄όπου ευελπιστεί ότι θα ξεκινήσει ένα μέλλον γεμάτο δημιουργικότητα και παραγωγικότητα στην έρευνα. Προκειμένου να έρθει ένα βήμα πιο κοντά προς την πραγμάτωση του προαναφερθέντος, έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΦΗΜΜΥ, από όπου ενημερώνεται για τις τελευταίες εξελίξεις στην τεχνολογία.
Παράλληλα με τις σπουδές της, ασχολείται με ένα από τα αγαπημένα της χόμπι, τη μουσική, ως μέλος της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαμιέων, με την οποία έχει συμμετέχει σε πλήθος παραστάσεων ως σαξοφωνίστρια. Στον ελεύθερό της χρόνο προτιμά να χαλαρώνει με τη συντροφιά ενός καλού βιβλίου – ή ενός καλού βιντεοπαιχνιδιού.