Αριστείδου 1 & Ευριπίδου 2, 10559 Αθήνα

Επικοινωνία +30 210 9220944

Ενημέρωση από ΠΑΜΑΚ - 15.5.20

Περισσότερα
3 Χρόνια 11 Μήνες πριν - 3 Χρόνια 11 Μήνες πριν #1 από Διαχειριστής
Ενημέρωση από ΠΑΜΑΚ - 15.5.20 δημιουργήθηκε από Διαχειριστής
Ενημέρωση από Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), σε απάντηση σχετικού ερωτήματος της ΕΘΑΑΕ αναφορικά με την προσαρμογή των διαδικασιών διασφάλισης ποιότητας των ΑΕΙ στις νέες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας λόγω κορωνοϊού, ενημερώνει για τα ακόλουθα:

Προτίθεται αρχικά να ολοκληρώσει ομαλά την ακαδημαϊκή λειτουργία κατά το τρέχον εαρινό εξάμηνο διεξάγοντας σε επίπεδο Ιδρύματος εξ αποστάσεως τις εξετάσεις της περιόδου Ιουνίου 2020 σύμφωνα με απόφαση της Συγκλήτου (αρ. συνεδρ. 22/14-05-2020).

Η περίοδος των εξετάσεων θα διευρυνθεί για να καλυφθεί κάθε ιδιαιτερότητα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και να διασφαλισθεί η αξιοπιστία των εξετάσεων διαιρώντας τα μεγάλα ακροατήρια σε μικρότερα Τμήματα.

Ανατίθεται σε επίπεδο Τμημάτων ο σχεδιασμός των εξ αποστάσεων μεθόδων εξέτασης επιλέγοντας από τις ακόλουθες προτεινόμενες μορφές:

Ως γενικές μορφές εξ αποστάσεως μεθόδων εξέτασης προτείνονται:

α. Γραπτές εργασίες
Τα θέματα των εργασιών δίδονται στους φοιτητές σε εύθετο χρόνο, με καταληκτική ημερομηνία παράδοσης, και διαδικτυακή παρουσίαση.

β. Γραπτή εξέταση εξ αποσπάσεως με ερωτήσεις ανάπτυξης (take home exam)
Οι φοιτητές καλούνται να απαντήσουν σε ερώτηση/σεις που απαιτούν κριτική ανάλυση για την εξαγωγή συμπερασμάτων. Στην περίπτωση αυτή οι φοιτητές μπορούν να έχουν στην διάθεσή τους βιβλία, σημειώσεις και άλλο βοηθητικό υλικό, και η εξέταση πρέπει να περαιωθεί σε συγκεκριμένο περιορισμένο χρονικό διάστημα.

γ. Εξετάσεις εξ αποστάσεως πολλαπλής επιλογής, με τη χρήση κατάλληλης ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

δ. Προφορική διαδικτυακή εξέταση σε συμφωνημένη ώρα, με slots ανά φοιτητή ή μικρής ομάδας φοιτητών συγκεκριμένου χρόνου.

ε. Επιτρέπεται στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Ιδρύματος να πραγματοποιήσει δια ζώσης εξετάσεις σε ελάχιστο αριθμό μαθημάτων, όχι μεγαλύτερο του επτά (7), όπου είναι απολύτως αδύνατο να διενεργηθεί η εξ αποστάσεως εξέταση και που το Τμήμα θα εξειδικεύσει. Οι εξετάσεις αυτές θα διεξαχθούν λαμβάνοντας υπόψη τις οδηγίες του ΕΟΔΥ για την οργάνωση των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων με τον συγχρωτισμό στον ίδιο χώρο όσο το δυνατόν λιγότερων ατόμων. Στην προηγούμενη περίπτωση ο μέσος όρος των παρευρισκομένων θα είναι περίπου πέντε (5) άτομα.

Ιδιαίτερα τονίζεται ότι:

Ο κάθε διδάσκων στο πλαίσιο της λειτουργικής του αυτονομίας μπορεί να εφαρμόσει οποιαδήποτε προτεινόμενη μέθοδο εξ αποστάσεως εξέτασης ή συνδυασμό αυτών, λαμβάνοντας υπόψη το πλήθος των εγγεγραμμένων φοιτητών, τη φύση του μαθήματος και το έτος σπουδών.
Τελευταία επεξεργασία: 3 Χρόνια 11 Μήνες πριν από Διαχειριστής.