Αριστείδου 1 & Ευριπίδου 2, 10559 Αθήνα

Επικοινωνία +30 210 9220944

Ο Πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, συμμετείχε στο Φόρουμ των μελών της ENQA για το 2024, που πραγματοποιήθηκε από 17 έως 19 Απριλίου 2024 στο Ανόβερο της Γερμανίας. Η εκδήλωση διοργανώθηκε σε συνεργασία με την γερμανική Αρχή Αξιολόγησης και Πιστοποίησης (ZEvA).

Η κεντρική θεματική του Φόρουμ ήταν η Διασφάλιση Ποιότητας και η Αλλαγή και αναπτύχθηκε μέσω κεντρικών ομιλιών και συνεισφορών από μέλη και συνεργάτες. Οι επιμέρους συνεδρίες της εκδήλωσης πρόσφεραν την ευκαιρία για ενημέρωση και συζήτηση σχετικά με τις δραστηριότητες της ENQA και τις τρέχουσες εξελίξεις στη διασφάλιση ποιότητας στον Ευρωπαϊκό Χώρο. Στο πλαίσιο του Φόρουμ, πραγματοποιήθηκε και συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης των μελών της ENQA.

Από τα αξιοσημείωτα θέματα που συζητήθηκαν ήταν ο ρόλος της Τεχνητής Νοημοσύνης στη διασφάλιση ποιότητας, δεδομένης της επιρροής που φαίνεται ότι θα ασκήσει στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, από τη μάθηση και τη διδασκαλία έως τις διοικητικές διαδικασίες και την έρευνα. Το ζητούμενο διερεύνησης είναι κατά πόσο η ΤΝ θα αποτελέσει καλό ή κακό εργαλείο, πώς οι φορείς πιστοποίησης θα υποστηρίξουν τα Ιδρύματα στην κατάλληλη χρήση τεχνολογιών ΤΝ αλλά και θα διευκολυνθούν οι ίδιοι στις εξωτερικές δραστηριότητές τους διασφάλισης ποιότητας.