Αριστείδου 1 & Ευριπίδου 2, 10559 Αθήνα

Επικοινωνία +30 210 9220944

Ο Πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ, Καθ. Περικλής Α. Μήτκας, συμμετείχε στην ειδική εκδήλωση του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με θέμα «Πολιτική Διασφάλισης Ποιότητας» που διοργανώθηκε την Πέμπτη 26 Μαΐου 2022 στο Αμφιθέατρο της Κοβενταρείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης στην Κοζάνη.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η πολιτική διασφάλισης ποιότητας που εφαρμόζει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και τα προγράμματα προπτυχιακών σπουδών του Ιδρύματος που έλαβαν πιστοποίηση, ενώ έγινε αναφορά και στα διιδρυματικά προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών και συνεπίβλεψης διδακτορικών διατριβών που υλοποιούνται- σε συνεργασία με Πανεπιστήμια της Κύπρου- από το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και από το Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, τα οποία αξιολογήθηκαν από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ) της Κύπρου.
Ο κ. Μήτκας απένειμε το πιστοποιητικό του Εσωτερικού Συστήματος Διασφάλισης Ποιότητας του Ιδρύματος, το οποίο συμμορφώνεται πλήρως με τις αρχές του Προτύπου Ποιότητας ΠΠΣ της ΕΘΑΑΕ και τις αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του ΕΧΑΕ (ESG), στον Πρύτανη Καθ. Θεόδωρο Θεοδουλίδη και, στη συνέχεια, απένειμε τα πιστοποιητικά ποιότητας τεσσάρων προπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών: στον Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, Καθ. Γ. Νενέ, στον Πρόεδρο του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Αναπλ. Καθ. Ι. Καστρίτση, στον Πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Καθ. Κ. Ντίνα και στον Πρόεδρο του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, Καθ. Ι. Θωϊδη.
Ακολούθησε συζήτηση στρογγυλής τράπεζας στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ, ο Πρύτανης και ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων, Καθ. Ν. Σαριαννίδης, την οποία συντόνισε ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης, όπου αναπτύχθηκαν οι επόμενες στρατηγικές ενέργειες του Πανεπιστημίου με επίκεντρο τη διασφάλιση της ποιότητας.
Ο κ. Μήτκας ανέφερε ότι το ελληνικό πανεπιστήμιο είναι η πρώτη και ίσως η μόνη πτυχή του ελληνικού δημοσίου που εφαρμόζει με συνέπεια διαδικασίες διασφάλισης ποιότητας, οι οποίες είναι επίσης διαδικασίες λογοδοσίας και διαφάνειας. Εξήρε την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλεται στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας μετά και τις αλλαγές που συντελέστηκαν το 2019 στην ακαδημαϊκή συγκρότηση του Ιδρύματος. Συμπλήρωσε δε ότι η ανάπτυξη που φέρνει ένα πανεπιστήμιο δεν είναι οι θέσεις εργασίας που απαιτούνται για την εκπαίδευση των φοιτητών, είναι κυρίως η υπεραξία που παράγεται από τους αποφοίτους του που επιλέγουν να δραστηριοποιηθούν γύρω από αυτό ή εξαιτίας αυτού, τονίζοντας ότι αυτό είναι το στοίχημα που πρέπει να κερδίσει το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας ως πόλος ανάπτυξης.
Ο Πρύτανης, Καθ. Θ. Θεοδουλίδης αναφέρθηκε στην πολιτική διασφάλισης ποιότητας σε όλες τις μονάδες και υπηρεσίες του Ιδρύματος ως βασικού στρατηγικού πυρήνα των Πρυτανικών Αρχών, υπογραμμίζοντας την αξία της πολιτικής διασφάλισης ποιότητας στην ενίσχυση της εξωστρέφειας, στη διεθνή αναγνώριση και τη συνέργεια με ακαδημαϊκούς, επιστημονικούς και παραγωγικούς φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο Αντιπρύτανης Καθ. Ν. Σαριαννίδης παρουσίασε το σημαντικό έργο της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π.) του Ιδρύματος, η οποία έχει την ευθύνη των διαδικασιών ποιότητας που αποτελούν το θεμέλιο λίθο της υλοποίησης του οράματος του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

ΠΔΜ 26 5 2022

ΠΔΜ 26 5 2022 2

ΠΔΜ 26 5 2022 3

ΠΔΜ 26 5 2022 4

 

ΠΔΜ 26 5 2022 5