Αριστείδου 1 & Ευριπίδου 2, 10559 Αθήνα

Επικοινωνία +30 210 9220944

Ο Πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, εκπροσώπησε την Αρχή στο Ευρωπαϊκό Φόρουμ Διασφάλισης Ποιότητας (EQAF) του 2023 που διεξήχθη στο Aveiro της Πορτογαλίας, από τις 23 έως τις 25 Νοεμβρίου 2023, και διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο του Aveiro. Το φετινό φόρουμ είχε τίτλο «Η διεθνοποίηση σε έναν μεταβαλλόμενο κόσμο. Νέες τάσεις και προκλήσεις για τη διασφάλιση ποιότητας» και προσέφερε την ευκαιρία να συζητηθούν οι δυνατότητες, τα προβλήματα και οι καλές πρακτικές για τη διασφάλιση ποιότητας σε ένα ολοένα και περισσότερο διεθνοποιημένο πλαίσιο.

Το EQAF αποτελεί ετησίως μια εκδήλωση-ορόσημο στη διασφάλιση ποιότητας και διοργανώνεται κάθε Νοέμβριο από την EUA (Ένωση Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων), την ENQA (Ευρωπαϊκή Ένωση για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση), την ESU (Ευρωπαϊκή Ένωση Φοιτητών) και τη EURASHE (Ευρωπαϊκή Ένωση Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης). Στο φετινό συνέδριο συμμετείχαν πάνω από 450 μέλη της παγκόσμιας κοινότητας για τη διασφάλιση ποιότητας στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, εκπροσωπώντας 51 χώρες από την Ευρώπη και τον υπόλοιπο κόσμο.

EQAF logo

EQAF