Αριστείδου 1 & Ευριπίδου 2, 10559 Αθήνα

Επικοινωνία +30 210 9220944

Την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2023 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 2η Συνάντηση Εργασίας με θέμα την ενίσχυση των Προγραμμάτων Σπουδών και τη βελτίωση του ρυθμού αποφοίτησης στα Τμήματα Πληροφορικής & Μηχανικών Υπολογιστών, όπου παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά τα πορίσματα των τεσσάρων Ομάδων Εργασίας με τις εξής θεματικές:

ΟΕ1: Τη βελτίωση του ρυθμού αποφοίτησης των φοιτητών των Τμημάτων Πληροφορικής.

ΟΕ2: Την πληρέστερη ενημέρωση των φοιτητών Πληροφορικής για τις δυνατότητες  εύρεσης εργασίας και τους τρόπους σύνδεσης των αποφοίτων με την αγορά εργασίας.

ΟΕ 3: Την καλύτερη προετοιμασία των αποφοίτων Πληροφορικής για την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

ΟΕ4: Τη διερεύνηση της δυνατότητας χρηματοδότησης προγράμματος «Ενίσχυσης Σπουδών ΤΠΕ στα ΑΕΙ» από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, με την ευγενική φιλοξενία και τεχνική υποστήριξη του Ιδρύματος. Κάθε συντονιστής της ΟΕ παρουσίασε τα πορίσματα και τις προτάσεις της ομάδας του και ακολούθησε εκτενής συζήτηση με όλες και όλους τους συμμετέχοντες από την ΕΘΑΑΕ, τους εκπροσώπους εταιρειών και του ΣΕΠΕ και όλων των Τμημάτων Πληροφορικής και ΗΜΜΥ της χώρας. Τα πορίσματα από τη συνάντηση θα αποσταλούν με μέριμνα της ΕΘΑΑΕ στην ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και στην Κυβέρνηση, ως εισήγηση με προτάσεις και δράσεις για την ενίσχυση των Σπουδών Πληροφορικής στα ΑΕΙ της χώρας και τη βέλτιστη απορρόφηση των αποφοίτων από την αγορά εργασίας.

View the embedded image gallery online at:
http://www.ethaae.gr/el/nea/anakoinoseis/350-2#sigProIda3fc6895af