Αριστείδου 1 & Ευριπίδου 2, 10559 Αθήνα

Επικοινωνία +30 210 9220944

Την Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021, ο Πρόεδρος Καθ. Περικλής Α. Μήτκας, ο Αντιπρόεδρος, Ομ. καθ. Γ. Χρούσος και τα μέλη του Ανώτατου Συμβουλίου της ΕΘΑΑΕ, καθ. Α. Χανιώτης, καθ. Χ. Κουβελιώτου και καθ. Γ. Δουκίδης και η Γεν. Διευθύντρια Δρ Χρ. Μπέστα υποδέχθηκαν την Υπουργό Παιδείας κ. Ν. Κεραμέως, τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Ά. Συρίγο και τον Γεν. Γραμματέα Ανώτατης Εκπαίδευσης κ. Α. Δημητρόπουλο, στα γραφεία της Αρχής.

Η κ. Κεραμέως συνεχάρη το Ανώτατο Συμβούλιο για το σημαντικό έργο του και τη συμβολή του στην αλλαγή φιλοσοφίας που επιχειρείται στην Ανώτατη Εκπαίδευση της χώρας. Στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν, μεταξύ άλλων, η ολοκλήρωση της διαδικασίας για τη δημόσια επιχορήγηση των ΑΕΙ βάσει ποιοτικών κριτηρίων, οι επικείμενες προγραμματικές συμφωνίες μεταξύ του Υπουργείου και των Πανεπιστημίων, αλλά και ο ρόλος της Αρχής σε καίρια ζητήματα για τη διαμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη της Ελλάδας.

Στη συζήτηση τονίστηκε, επίσης, και η ουσιαστική εμπλοκή της ΕΘΑΑΕ στην υλοποίηση έργων ΕΣΠΑ στην τρέχουσα και τη νέα Προγραμματική Περίοδο, για την ενίσχυση των Γραφείων Διασύνδεσης και των Μονάδων Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ) των ΑΕΙ.

Ο Υφυπουργός κ. Συρίγος υπογράμμισε το υψηλό επίπεδο της ΕΘΑΑΕ σε όλα τα θέματα που καλείται να διαχειριστεί, όπως μέσω των πρόσφατων και σε εξέλιξη δράσεων πιστοποίησης, όπου αποδεικνύει συνεχώς την αξιοπιστία της και τη συνδρομή της προς τα ΑΕΙ της χώρας.

Το Ανώτατο Συμβούλιο εξέφρασε την ικανοποίηση του για το επίπεδο συνεργασίας, τόσο με την πολιτική ηγεσία και τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ, όσο και με τα Πανεπιστήμια, τονίζοντας ότι εργάζεται σε εντατικούς ρυθμούς με γνώμονα τη διαμόρφωση της εθνικής στρατηγικής για την ανώτατη εκπαίδευση αλλά και την κατάθεσησύγχρονων και υλοποιήσιμων προτάσεων για τη συνεχή διασφάλιση της ποιότητας στην ανώτατη εκπαίδευση και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των ελληνικών ΑΕΙ.2021.6.23 επίσκεψη πολιτικής ηγεσίας ΥΠΑΙΘ