Αριστείδου 1 & Ευριπίδου 2, 10559 Αθήνα

Επικοινωνία +30 210 9220944

Σε κλίμα συνεργασίας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17-6-2021 και την Παρασκευή 18-6-2021 η επίσκεψη του Προέδρου της ΕΘΑΑΕ, Καθ. Περικλή Α. Μήτκα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, παράλληλα με την αντίστοιχη επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Καθ. Άγγελου Συρίγου.

Ο Υφυπουργός και ο Πρόεδρος επισκέφθηκαν αρχικά τις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος στα Γρεβενά και, στη συνέχεια, ο κ. Μήτκας συναντήθηκε στην Πανεπιστημιούπολη (Κοίλα Κοζάνης) με Κοσμήτορες Σχολών και Προέδρους Τμημάτων του Πανεπιστημίου. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα διασφάλισης ποιότητας, πιστοποίησης των προγραμμάτων σπουδών, στελέχωσης και λειτουργίας των Τμημάτων. Στη συνάντηση με τον Υφυπουργό και τις Πρυτανικές Αρχές συζητήθηκαν τα προβλήματα του Πανεπιστημίου αλλά και οι προοπτικές που διανοίγονται για το Ίδρυμα από το Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Οι επόμενοι σταθμοί της επίσκεψης αφορούσαν στα Τμήματα της Καστοριάς και την επόμενη ημέρα στις Σχολές της Φλώρινας και της Πτολεμαΐδας, όπου συνεχίστηκαν οι συναντήσεις με Κοσμήτορες και Προέδρους. Διαπιστώθηκε η συνεχής προσπάθεια του ακαδημαϊκού προσωπικού του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για τη βελτίωση των ποιοτικών δεικτών και η ουσιαστική συνεργασία του Ιδρύματος με τις τοπικές κοινωνίες. Ο κ. Μήτκας επανέλαβε την άποψη της ΕΘΑΑΕ ότι η ποιότητα των προγραμμάτων σπουδών και τα υψηλά ποσοστά ενεργών φοιτητών και αποφοιτούντων είναι σημαντικοί παράγοντες επιτυχίας και πρέπει να αποτελούν τους στόχους κάθε καλού Πανεπιστημίου. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα του Ιδρύματος θα έχει τη συνδρομή της ΕΘΑΑΕ σε κάθε διαδικασία και δράση διασφάλισης ποιότητας.