Αριστείδου 1 & Ευριπίδου 2, 10559 Αθήνα

Επικοινωνία +30 210 9220944

Την Τρίτη 4 Απριλίου 2023 ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα των επισκέψεων του Προέδρου της ΕΘΑΑΕ, Καθ. Περικλή Α. Μήτκα, στα AEI της Κρήτης, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε δύο φάσεις τον Φεβρουάριο και τον Απρίλιο 2023.

Στις 21 Φεβρουαρίου ο Πρόεδρος είχε επισκεφθεί την Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου συνοδευόμενος από τον Καθ. του Παν. Κρήτης, κ. Σπύρο Αναστασιάδη, μέλος του Συμβουλίου Αξιολόγησης και Πιστοποίησης της ΕΘΑΑΕ, και συναντήθηκε με Καθηγητές και Κοσμήτορες Κοινωνικών και Ανθρωπιστικών Επιστημών. Στο πλαίσιο των συναντήσεων είχε την ευκαιρία να γνωρίσει, μεταξύ άλλων, το Κέντρο Ερευνών και Μελετών Πανεπιστημίου Κρήτης (Κ.Ε.Μ.Ε.), το Ερευνητικό Πρόγραμμα «TALOS‐ Artificial Intelligence for Humanities and Social Sciences (TALOS‐AI4SSH)», το Περιφερειακό Παρατηρητήριο Κοινωνικής Ένταξης Περιφέρειας Κρήτης και τον Περιφερειακό Μηχανισμό παρακολούθησης της αγοράς εργασίας της Κρήτης, τη Βιβλιοθήκη και χώρους του Ιδρύματος. Οι συζητήσεις αφορούσαν, κατά κύριο λόγο, τις κοινωνικές και ανθρωπιστικές επιστήμες και την αγορά εργασίας και γενικότερα θέματα διασφάλισης ποιότητας.

ΠΑΚΡΗ 1

ΠΑΚΡΗ 2

Από την επίσκεψη του Προέδρου στην Πανεπιστημιούπολη του Παν. Κρήτης στο Ρέθυμνο

Στις 21 Φεβρουαρίου 2023, ο Πρόεδρος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛΜΕΠΑ) στο Ρέθυμνο, συνοδευόμενος από τον Πρύτανη Ν. Κατσαράκη και τον Αντιπρύτανη Έρευνας και Καινοτομίας Αθ. Μάλαμο, και συγκεκριμένα το Ινστιτούτο Φυσικής Πλάσματος και Lasers και το Τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής.

Την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2022 ο Πρόεδρος συνέχισε την επίσκεψη του στο ΕΛΜΕΠΑ, στο Ηράκλειο, τόσο για μία εφ’ όλης της ύλης ενημέρωσή του για την πορεία του Ιδρύματος, αλλά και για ειδικότερα θέματα διασφάλισης ποιότητας και εκκρεμή θεσμικά ζητήματα. Ο κ. Μήτκας συναντήθηκε διαδοχικά με τον Πρύτανη, τα Μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης, τους Αντιπρυτάνεις και τη Διοίκηση της ΜΟΔΙΠ. Στη συνέχεια ξεναγήθηκε στις Σχολές και τα Τμήματα στο Ηράκλειο, σε πανεπιστημιακά Εργαστήρια, στο Αγρόκτημα, στη Βιβλιοθήκη, στη Φοιτητική Εστία και στο Κλειστό Γυμναστήριο «Μάρκος Καραναστάσης» του Πανεπιστημίου.

Από την επίσκεψη του Προέδρου στο ΕΛΜΕΠΑ, στις εγκαταστάσεις στο Ρέθυμνο και στο Ηράκλειο

Την Τρίτη 4 Απριλίου 2023, ο κ. Μήτκας επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του Πολυτεχνείου Κρήτης και συναντήθηκε με την Πρυτανεία του Ιδρύματος και στη συνέχεια με τους Κοσμήτορες και στελέχη της ΜΟΔΙΠ για θέματα διασφάλισης ποιότητας. 

Την ίδια ημέρα, ο Πρόεδρος της ΕΘΑΑΕ επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΕΛΜΕΠΑ στα Χανιά και συγκεκριμένα το Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών συνοδεία του Πρύτανη κ. Κατσαράκη και συνομίλησε με τον Κοσμήτορα της Σχολής, τον Πρόεδρο, μέλη ΔΕΠ και ερευνητικό προσωπικό του Τμήματος.