Αριστείδου 1 & Ευριπίδου 2, 10559 Αθήνα

Από συνέντευξη του Υφυπουργού Β. Διγαλάκη - 3.5.2020

  • Διαχειριστής
  • Διαχειριστής's Avatar Topic Author
  • Offline
More
3 years 11 months ago #1 by Διαχειριστής
Ο Υφυπουργός Παιδείας, αρμόδιος για τα ΑΕΙ, Βασίλης Διγαλάκης, σε τηλεοπτική συνέντευξη στις 3.5.2020, ανέφερε τα εξής:

"
Εξ αποστάσεως μαθήματα: Τα μαθήματα που γίνονται εξ αποστάσεως τώρα, που είναι κυρίως θεωρητικά μαθήματα, διαλέξεις, θα συνεχίσουν και θα ολοκληρωθούν με αυτόν τον τρόπο.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μαζέψουμε πίσω τους φοιτητές στα αμφιθέατρα.

Εργαστήρια: Από 25 Μαΐου θα ανοίξουν τα Πανεπιστήμια για να γίνουν εργαστήρια και κλινικές ασκήσεις.

Εξ αποστάσεως εξέταση: Η εξεταστική, όπου μπορεί, θα γίνει μέσω μιας εργασίας στο σπίτι σε συνδυασμό με μια προφορική εξ αποστάσεως εξέταση. Αυτό το προτείναμε στα Πανεπιστήμια να το χρησιμοποιήσουν, όπου αυτό είναι δυνατόν.
Καταλαβαίνεται ότι για τα μαθήματα που έχουν μικρό αριθμό φοιτητών, για παράδειγμα, κάτι τέτοιο (εξ αποστάσεως εξέταση) μπορεί να γίνει.
Σε μαθήματα που έχουν μεγάλο αριθμό φοιτητών κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει.
Όπου είναι απαραίτητο, θα γίνει εξέταση με φυσική παρουσία και αυτό θα γίνει με βάση τα μέτρα που θα μας εισηγηθεί η αρμόδια Επιτροπή του ΕΟΔΥ.

Βάσει νόμου, ο κάθε καθηγητής είναι αρμόδιος για το πώς θα αξιολογήσει τους φοιτητές του. Από κει και πέρα, όπου απαιτείται εξέταση με φυσική παρουσία, θα υπακούσουν υποχρεωτικά στα μέτρα τα οποία θα ορίσει η Επιτροπή του ΕΟΔΥ.

Αυτά τα μέτρα θα αφορούν πόσοι φοιτητές θα μπορούν να συγκεντρωθούν σε μια αίθουσα, σε ένα αμφιθέατρο, και πόση θα είναι η διάρκεια της εξέτασης."